Harfe Göre : a b c ç d e f g h ı i j k l m n o ö p r s ş t u ü v y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Sözlük
  1. ashley judd - gündelik anlamları...

    Online Gündelik - Türkçe Sözlük

    ashley judd

    1) 19 nisan 1968, los angeles da dogdu.robert de niro ve michael bolton ile bir süre birlikte oldu. şu anda araba yarışçısı dario franchitti ile birlikte yaşıyor. 13 yaşına kadar ailesinin devamlı yer değiştirmesi sebebiyle 12 değişik okula gitti. kentucky üniversitesinde fransızca üstüne eğitim gördü. kızkardeşinin cesaretlendirmesi ile christian slater ın başrolünde oynadığı kuffs filmi için deneme çekimine katıldı. rol için beğenilmesine rağmen soyunması gerektiği için oynamayı kabul etmedi. performansından etkilenen yapımcılar ona başka bir rol verdiler. böylece oyunculuğa başladı. büyük çıkışını heat ve a time to kill ile yardımcı roller aldıktan sonra morgan freeman ile birlikte oynadığı kiss the girls filmi ile yaptı.oliver stone'un büyük tartışma yaratan natural born killers filminde küçük bir rolü vardı. fakat montaj sırasında çıkartıldı.

    2) filmografi
    catwoman (2004)
    blackout (2003)
    frida (2002)
    divine secrets of the ya-ya sisterhood (2002)
    frida (2002)
    high crimes (2001)
    someone like you (2001)
    where the heart is (2000)
    double jeopardy (1999)
    eye of the beholder (1999)
    simon birch (1998)
    kiss the girls (1997)
    locusts, the (1997)
    normal life (1996)
    time to kill, a (1996)
    passion of darkly noon, the (1995)
    heat (1995)
    smoke (1995)
    natural born killers (1994)
    ruby in paradise (1993)
    kuffs (1992)

    kaynak:sinemafanatik.com

    3) çocukluk ve gençlik yılları tam anlamıyla yoksulluk içinde geçen ashley judd, bugünlerde gişe hasılatı rakamı 100 milyon dolar sınırını aşan " çifte tehlike " gibi bir filmin getirdiği maddi ve manevi mutluluğu yaşıyor. ancak hedeflerini bu kadarla sınırlı tutmadığı için bütün bunları yeterli görmediğini vurgulayan çiçeği burnunda star şunları söylüyor : "bunların hiçbirisi önemli değil ve hiçbir zaman da önemli olmadı. ben zen inanışına sahip birisiyim. zen inanışının temel felsefesi, ' zamanı geldiğinde her şey olması gerektiği gibi olur ' biçimindedir. başarılı olmayı istediğim için başarıya ulaştığımı düşünüyorum. bir insan arzu ettiği her şeye ulaşabilir.yeter ki ulaşmayı istesin. şimdiye kadar hedeflediğim her şeye vardım ama böyle olması artık doyduğum anlamına gelmiyor. bundan sonra da film yapmaya devam etmeyi ve yaşamımın geri kalan kısmını şimdiki gibi sürdürmeyi istiyorum. "
    100 milyon dolar
    oeh


  2. Gündelik Sözlük

Sözlük