Harfe Göre : a b c ç d e f g h ı i j k l m n o ö p r s ş t u ü v y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Sözlük
  1. annette bening - gündelik anlamları...

    Online Gündelik - Türkçe Sözlük

    annette bening

    1) 29 mayıs 1958, kansas da dogdu.eski eşi j. steven white'tan 1991'de boşandı. şu anda aktör warren beatty ile evli. kathlyn elizabeth, benjamin ve isabel ira ashley adlarında üç çocukları var. bening şu anda dördüncü çocuğuna hamile.san diego mesa college'da okudu, drama derecesini san francisco state university'de tamamladı.
    ılk filmi: 1988'de "great outdoors" adlı filmde başrolü dan aykroyd ve john candy ile paylaştı.
    1987'de coastal disturbances daki performansıyla tony ödülüne, 1990'da the griftersm daki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında oscar'a, 1992'de "bugsy"deki rolüyle en iyi kadın oyuncu dalında altın küre'ye, 1996'da the american president taki rolüyle en iyi kadın oyuncu dalında altın küre'ye ve 2000'de american beauty deki performansıyla oscar ve altın küre'ye aday oldu.
    disclosure da demi moore un, wolf da michelle pfeiffer ve sommersby de jodie foster ın oynadığı roller önce bening'e teklif edilmişti. ama her üçü de hamile olduğu dönemlere denk geldiği için bu büyük bütçeli filmlerde oynamayı reddetmek zorunda kaldı.

    2) filmografi

    freaky friday (2003)
    open range (2003)
    what planet are you from? (2000)
    forever hollywood (1999)
    american beauty (1999)
    in dreams (1998)
    siege, the (1998)
    mars attacks! (1996)
    american president, the (1995)
    richard iii (1995)
    love affair (1994)
    bugsy (1991)
    guilty by suspicion (1991)
    regarding henry (1991)
    postcards from the edge (1990)
    grifters, the (1990)
    valmont (1989)
    great outdoors, the (1988)

    kaynak:sinemafanatik.com

    3) 1994 yapımı " love affair " filmiyle sinemaya geri dönen bening, daha sonraları " richard iii ", rob reiner'in " the american president " ve tim burton'ın " mars attacks! " filmlerinde çeşitli rollerde yer aldı.


  2. Gündelik Sözlük

Sözlük